Nachos


Reikės:
1 pakuotės kukurūzų traškučių (Nachos)
200 g. čederio sūrio
200 g. fermentinio sūrio
1 paprikos
400 g. jautienos faršo
Skardinės konservuotų pupelių
Kalendros
Tacos prieskonių mišinio
1 raudonojo svogūno
Alyvuogių aliejaus kepimui
Nachos padažo
Gvakamolei:
1 avokado
Citrinų sulčių
1 raudonojo svogūno
Citrininpipirių
Druskos
Eiga:
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame smulkiai pjaustytą svogūną, kol suminkštės. Į keptuvę sudedame jautienos faršą, beriame Tacos prieskonių mišinį, pilame šiek tiek vandens ir kepame mėsą, kol skystis išgaruos. Iškepę jautienos faršą kepimo inde sluoksniuojame visus ingredientus: Nachos traškučius, faršą, abiejų rūšių sūrius, pupeles, svogūną, Nachos padažą, kol pasibaigs visi ingredientai. Dedame indą į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame tol, kol išsilydys sūris.
Kol kepa Nachos, gaminame gvakamolę. Avokadų minkštimą sutriname šakute, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, dedame smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną ir pagardiname druska bei citrinpipiriais.
Ištraukę Nachos iš orkaitės, patiekiame su gvakamole ir likusiu Nachos padažu.
Skanaus!