Šokoladainis (Braunis)


Reikės:
300 g. pieniško šokolado
3 kiaušinių
100 g. sviesto
5 v. š. miltų
Skardinės „Rududu“ kremo
Saujos migdolų riešutų (nebūtina)
Papuošimui (nebūtina):
Mėgstamų uogų
Mėgstamų šokoladinių saldainių
Eiga:
Šokoladą sulaužome kuo smulkesniais gabalėliais ir ištirpiname kartu su sviestu. Galima tirpinti mikrobangų krosnelėje arba viryklėje ant silpnos ugnies. Į šokolado ir sviesto masę įmušame po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Sudedame miltus, riešutus ir viską išmaišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Sudedame pusę šokoladinės masės ir ant jos šaukšteliu išdėliojame apie pusę indelio „Rududu“. Ant viršaus užpilame kitą pusę šokoladinės masės, šaukštu tolygiai paskirstome, ant viršaus išdėliojame likusią „Rududu“ dalį.
Kepame ne ilgiau 40 min. Atvėsus šokoladainiui dedame jį kelioms valandoms į šaldytuvą, tuomet papuošiame mėgstamomis uogomis bei šokoladiniais saldainiais.
Skanaus!