Tom Yum sriuba


Reikės:
400 ml. kokosų pieno
400 g. lašišos filė (tokią pat sriubą galima virti ir su vištiena)
4-5 didelių pievagrybių
1 žaliosios citrinos
Kelių skiltelių česnako
Šiek tiek tarkuoto imbiero
3 v. š. raudonojo kario pastos
Pakuotės „Tom Yum“ pastos
500 ml. mėgiamo sultinio
Kalendros
100 g. ryžių makaronų
Druskos, pipirų
Čili pipiro (nebūtina, jeigu nemėgstate aštriai)
Eiga:
Česnaką susmulkiname ir apkepame kartu su imbieru. Šalia įdedame kario pastą ir dar kelias minutes viską pakepame.
Supjaustome pievagrybius ir lašišą nedideliais gabaliukais.
Į puodą pilame sultinį, „Tom Yum“ pastą, dedame lašišą, pievagrybius, keptuvės turinį ir verdame kelias minutes. Pilame kokosų pieną ir dedame ryžių makaronus į puodą. Įspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių, išjungiame viryklę ir uždengiame dangtį kelioms minutėms.
Sriubą pagardiname kalendra bei čili pipirais.
Skanaus!