Tom Yum sriuba

Reikės:

400 ml. kokosų pieno

400 g. lašišos filė (tokią pat sriubą galima virti ir su vištiena)

4-5 didelių pievagrybių

1 žaliosios citrinos

Kelių skiltelių česnako

Šiek tiek tarkuoto imbiero

3 v. š. raudonojo kario pastos

Pakuotės „Tom Yum“ pastos

500 ml. mėgiamo sultinio

Kalendros

100 g. ryžių makaronų

Druskos, pipirų

Čili pipiro (nebūtina, jeigu nemėgstate aštriai)

Eiga:

Česnaką susmulkiname ir apkepame kartu su imbieru. Šalia įdedame kario pastą ir dar kelias minutes viską pakepame.

Supjaustome pievagrybius ir lašišą nedideliais gabaliukais.

Į puodą pilame sultinį, „Tom Yum“ pastą, dedame lašišą, pievagrybius, keptuvės turinį ir verdame kelias minutes. Pilame kokosų pieną ir dedame ryžių makaronus į puodą. Įspaudžiame žaliųjų citrinų sulčių, išjungiame viryklę ir uždengiame dangtį kelioms minutėms.

Sriubą pagardiname kalendra bei čili pipirais.

Skanaus!