Keksiukai su braškiniu džemu


Keksiukų tešlai reikės:
2,5 stiklinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
115 g. sviesto
2 stiklinių cukraus
6 didelių kiaušinių
0,5 stiklinės pieno
Įdarui:
Braškinio džemo
0,5 stiklinės cukraus pudros
250 g. maskarponės kremo
Papuošimui:
250 g. maskarponės kremo
1 stiklinės cukraus pudros
Mėgstamų uogų (braškių, šilauogių, aviečių)
Rozmarino/mėtos lapelių
Eiga:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Kitame dubenyje išplakame kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę po vieną įmušame kiaušinį, kas kartą gerai išplakdami. Į kiaušinių masę pilame pieną ir dar kartą išmaišome. Į plakinį įmaišome miltų mišinį.
Paruošiame kepimo skardą keksiukams, joje sudėliojame keksiukų popierėlius ir užpildome juos keksiukų mase. Kepame apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kai keksiukai atvės, iš jų paviršiaus išskobiame po šaukštelį tešlos. Išskobtą viduriuką patepame braškių džemu.
Įdarui sumaišome maskarponę kartu su cukraus pudra. Kremu užpildome išskobtas duobutes.
Papuošimui maskarponės kremą sumaišome su cukraus pudra ir su konditeriniu švirkštu papuošiame keksiukus, uždedame šviežias uogas bei rozmarino ar mėtų lapelius.
Skanaus!