Kuršėnų vyniotinis

Biskvitui reikės:

4 kiaušinių

4 v. š. cukraus

4 v. š. miltų

Varškės masei reikės:

180 g. minkšto sviesto

290 g. riebios varškės

1 indelio kondensuoto pieno

Cukraus pudros papuošimui

Eiga:

Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, įmaišome miltus. Atskirame dubenyje baltymus išplakame iki standžių putų. Atsargiai, per kelis kartus, įmaišome juos į trynių masę. Didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir joje išliejame bei tolygiai paskirstome tešlą. Dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 12-15 minučių.

Ištraukę iš orkaitės, biskvitą susukame su visu kepimo popieriumi ir paliekame atvėsti.

Išplakame kambario temperatūros sviestą iki purumo, plakdami supilame kondensuotą pieną. Dedame varškę ir išmaišome iki vientisos masės.

Atvėsusį biskvitą išvyniojame, atsargiai nuimame popierių. Aptepame biskvitą varškės kremu ir vėl susukame. Dedame į šaldytuvą sustingti bent kelioms valandoms. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!