Izraelietiška kiaušinienė „Šukšuka“
Reikės:
4-5 kiaušinių
1 svogūno
1 raudonosios paprikos
Kelių skiltelių česnako
Skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
Maltos rūkytos paprikos
Druskos ir pipirų
Šiek tiek fetos sūrio
Mėgstamų žalumynų (baziliko, kalendros ar petražolių)
Ghee sviesto/aliejaus kepimui
Eiga:
Paruošiame daržoves: svogūną, česnaką ir papriką supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname Ghee sviestą/aliejų, kelias minutes pakepame svogūną, sudedame česnaką, kepame jį kartu su svogūnu apie minutę. Dedame papriką ir kepame viską kartu, kol paprika suminkštės. Į keptuvę sudedame konservuotus pomidorus, beriame prieskonius ir troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.
Šaukštu padaže padarome duobutę, į ją įmušame visus kiaušinius. Keptuvę uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir kepame apie 10 minučių (iki norimo trynių iškepimo laipsnio).
Patiekdami pagardiname „Šakšuką“ fetos sūriu bei mėgstamais žalumynais: kalendra, baziliku, petražolėmis.
Skanaus!