Izraelietiška kiaušinienė „Šukšuka“

Reikės:

4-5 kiaušinių

1 svogūno

1 raudonosios paprikos

Kelių skiltelių česnako

Skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse

Maltos rūkytos paprikos

Druskos ir pipirų

Šiek tiek fetos sūrio

Mėgstamų žalumynų (baziliko, kalendros ar petražolių)

Ghee sviesto/aliejaus kepimui

Eiga:

Paruošiame daržoves: svogūną, česnaką ir papriką supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname Ghee sviestą/aliejų, kelias minutes pakepame svogūną, sudedame česnaką, kepame jį kartu su svogūnu apie minutę. Dedame papriką ir kepame viską kartu, kol paprika suminkštės. Į keptuvę sudedame konservuotus pomidorus, beriame prieskonius ir troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol padažas sutirštės.

Šaukštu padaže padarome duobutę, į ją įmušame visus kiaušinius. Keptuvę uždengiame dangčiu, sumažiname ugnį ir kepame apie 10 minučių (iki norimo trynių iškepimo laipsnio).

Patiekdami pagardiname „Šakšuką“ fetos sūriu bei mėgstamais žalumynais: kalendra, baziliku, petražolėmis.

Skanaus!