Baltojo šokolado tinginys
Reikės:
3 pakelių sausainių
180 g. sviesto
250 g. baltojo šokolado
200 ml. riebios grietinėlės
2 Lion baltojo šokolado batonėlių (nebūtina)
100 g. skrudintų migdolo riešutų
Karamelinių spragėsių papuošimui (nebūtina)
50 g. pieniško šokolado papuošimui (nebūtina)
Eiga:
Skrudintus migdolus šiek tiek pasmulkiname. Sausainius sutrupiname rankomis ir įmaišome į juos riešutus. Į puodą supilame grietinėlę ir kaitiname kol pradės burbuliuoti. Tuomet išjungiame ugnį, sudedame šokoladą, sviestą ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Pilame baltojo šokolado masę ant sausainių ir viską gerai išmaišome. Lion šokoladukus supjaustome nedideliais plonais gabaliukais.
Į duonos formos kepimo formą patiesiame kepimo popierių ir dedame pusę sausainių masės, tuomet ant viršaus išdėliojame abu Lion šokoladukus ir dedame likusią sausainių masę. Rankomis viską gerai prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą bent 3 valandoms. Tinginiui sustingus papuošiame jį ištirpintu pienišku šokoladu bei karameliniais spragėsiais.
Skanaus!