Makaronai su humusu


Reikės:
400 g. mėgstamų makaronų
10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
1 raudonojo svogūno
Ghee sviesto/aliejaus kepimui
1 skiltelės česnako
Baziliko
Druskos ir pipirų
Tarkuoto sūrio Humuso padažui:
Skardinės avinžirnių
1 skiltelės česnako
1 citrinos
1 v. š. Tahini pastos
60 g. alyvuogių aliejaus
50 ml. vandens
Druskos ir pipirų
Eiga:
Į virtuvinį kombainą sudedame visus ingredientus, reikalingus humusui paruošti ir sumaišome iki vientisos kreminės masės. Tuo pat metu dedame virti makaronus.
Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ar įpilame aliejaus ir apkepame česnaką su svogūnu. Dedame pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir dar kelias minutes viską pakepame. Į keptuvę įpilame kelis valgomuosius šaukštus vandens iš puodo, kuriame verda makaronai. Kai makaronai išverda, nupilame vandenį ir sudedame juos į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir kelias minutes pakepame. Į keptuvę sukrečiame humusą, viską išmaišome.
Pagardiname makaronus tarkuotu sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais.
Skanaus!