Makaronai su humusu

Reikės:

400 g. mėgstamų makaronų

10 vnt. saulėje džiovintų pomidorų

1 raudonojo svogūno

Ghee sviesto/aliejaus kepimui

1 skiltelės česnako

Baziliko

Druskos ir pipirų

Tarkuoto sūrio Humuso padažui:

Skardinės avinžirnių

1 skiltelės česnako

1 citrinos

1 v. š. Tahini pastos

60 g. alyvuogių aliejaus

50 ml. vandens

Druskos ir pipirų

Eiga:

Į virtuvinį kombainą sudedame visus ingredientus, reikalingus humusui paruošti ir sumaišome iki vientisos kreminės masės. Tuo pat metu dedame virti makaronus.

Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ar įpilame aliejaus ir apkepame česnaką su svogūnu. Dedame pasmulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir dar kelias minutes viską pakepame. Į keptuvę įpilame kelis valgomuosius šaukštus vandens iš puodo, kuriame verda makaronai. Kai makaronai išverda, nupilame vandenį ir sudedame juos į keptuvę. Viską gerai išmaišome ir kelias minutes pakepame. Į keptuvę sukrečiame humusą, viską išmaišome.

Pagardiname makaronus tarkuotu sūriu ir šviežiais baziliko lapeliais.

Skanaus!