Baltojo šokolado keksiukai
Reikės:
150 g. sausainių
60 g. sviesto
400 ml. 35-36% grietinėlės
350 g. kreminio sūrio
100 g. cukraus pudros
100 g. baltojo šokolado
Papuošimui:
Kinder Bueno šokoladuko
50 g. baltojo šokolado
Eiga:
Paruošiame keksiukų kepimo formą, ant jos išdėliojame keksiukų popierėlius. Gaminame pagrindą: sutriname sausainius iki miltų konsistencijos, ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su sausainiais. Sausainių masę dedame į keksiukų kepimo formeles, šaukštu viską gražiai išlyginame, prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Kremo paruošimas: baltąjį šokoladą ištirpiname iki vientisos masės. Kreminį sūrį sumaišome su cukraus pudra, o kitame dubenyje išplakame grietinėlę, kol taps standi. Ištirpintą šokoladą sumaišome su kreminiu sūriu ir atsargiai įmaišome 1/3 grietinėlės (likusią grietinėlės dalį naudosime papuošimui). Kreminę masę gerai išmaišome ir uždedame ją ant sausainių pagrindo. Keksiukus dedame pastovėti į šaldymo kamerą apie 25min.
Išimtus iš šaldymo kameros keksiukus su konditeriniu švirkštu puošiame likusia grietinėlės mase. Ištirpiname baltąjį šokoladą, keksiukus apliejame šokoladu bei papuošiame Kinder Bueno šokoladukais.
Skanaus!