Baltojo šokolado keksiukai

Reikės:

150 g. sausainių

60 g. sviesto

400 ml. 35-36% grietinėlės

350 g. kreminio sūrio

100 g. cukraus pudros

100 g. baltojo šokolado

Papuošimui:

Kinder Bueno šokoladuko

50 g. baltojo šokolado

Eiga:

Paruošiame keksiukų kepimo formą, ant jos išdėliojame keksiukų popierėlius. Gaminame pagrindą: sutriname sausainius iki miltų konsistencijos, ištirpiname sviestą ir sumaišome jį su sausainiais. Sausainių masę dedame į keksiukų kepimo formeles, šaukštu viską gražiai išlyginame, prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą.

Kremo paruošimas: baltąjį šokoladą ištirpiname iki vientisos masės. Kreminį sūrį sumaišome su cukraus pudra, o kitame dubenyje išplakame grietinėlę, kol taps standi. Ištirpintą šokoladą sumaišome su kreminiu sūriu ir atsargiai įmaišome 1/3 grietinėlės (likusią grietinėlės dalį naudosime papuošimui). Kreminę masę gerai išmaišome ir uždedame ją ant sausainių pagrindo. Keksiukus dedame pastovėti į šaldymo kamerą apie 25min.

Išimtus iš šaldymo kameros keksiukus su konditeriniu švirkštu puošiame likusia grietinėlės mase. Ištirpiname baltąjį šokoladą, keksiukus apliejame šokoladu bei papuošiame Kinder Bueno šokoladukais.

Skanaus!