Čili troškinys su vištiena

Reikės:

400–500 g. vištienos krūtinėlės

500 ml. vištienos sultinio

1 skardinės (~ 400 g.) smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse

1 skardinės (~ 400 g.) konservuotų baltųjų pupelių

1 skardinės (~ 400 g.) konservuotų raudonųjų pupelių

3 v. š. konservuotų kukurūzų

1 vidutinio dydžio svogūno

2-jų chalapos aitriųjų paprikų

3 skiltelių česnako

1, 5 a. š. kumino prieskonių

1 a. š. saldžiųjų paprikų miltelių

1 a. š. rūkytų paprikų miltelių

100 g. kreminio sūrio (arba 100 ml. grietinėlės)

Druskos

Pipirų

2 v. š. alyvuogių aliejaus

Saujelės kalendros (nebūtina)

Eiga:

Aitriąsias paprikas perpjauname išilgai ir išimame sėklas. Paprikas, nuluptą svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Puode įkaitiname aliejų, į kurį sudedame svogūnus, česnakus ir aitriąsias paprikas. Maišydami kepame 1–2 min. Suberiame visus prieskonius ir maišydami pakepame dar pusę minutės. Supilame sultinį, sudedame konservuotus pomidorus ir pasmulkintą vištienos krūtinėlę. Uždengiame puodą dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 15–20 min. Ištraukiame išvirusią vištieną ir smulkiai ją suplėšome. Plėšytą vištieną grąžiname atgal į puodą, suberiame konservuotas pupeles ir kukurūzus. Pakaitiname troškinį iki užvirimo, tuomet išjungiame kaitrą, dedame kreminį sūrį (arba pilame grietinėlę) ir gerai išmaišome iki vientisos masės. Patiekiant gardiname kalendromis.

Skanaus!