Grūdėtos varškės blyneliai

Reikės:

200 g. vištienos faršo

2-3 pievagrybių

1 svogūno

200 g. grūdėtos varškės

1 v. š. graikiško jogurto

1 kiaušinio

1 v. š. kukurūzų miltų

Mėgstamų prieskonių

Žalumynų (petražolių, krapų)

Ghee sviesto/aliejaus kepimui

Padažui:

2-3 v. š. graikiško jogurto

Mėgstamų prieskonių

1 mažo agurko

Eiga:

Svogūną bei pievagrybius supjaustome nedideliais gabaliukais. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ar įpilame aliejaus ir kepame daržoves. Po kelių minučių į keptuvę dedame vištienos faršą ir viską pagardiname mėgstamais prieskoniais.

Kiaušinį, jogurtą ir grūdėtą varškę sudedame į dubenį ir gerai išmaišome, į masę beriame mėgstamus prieskonius ir kukurūzų miltus. Dar kartą viską išmaišome ir paliekame masę šiek tiek pastovėti, kad miltai išbrinktų.

Įkaitiname keptuvę ir pilame blynelių tešlą. Apkepus vienai blynelių pusei, ant viršaus dedame vištienos faršą ir jį užpilame blynelių tešla, tolygiai padengdami vištienos įdarą. Atsargiai apverčiame blynelius, uždengiame keptuvę, ant nedidelės ugnies apkepame kitą blynelių pusę.

Kol blyneliai kepa, paruošiame padažą: sutarkuojame agurką, jį sumaišome su graikišku jogurtu ir mėgstamais prieskoniais bei žalumynais.

Skanaus!