Skrebučiai su kiaušiniu, avokadu ir lašiša


Reikės:
2 riekelių mėgstamos duonos skrudinimui
1 avokado
1 raudonojo svogūno
Prieskonių (druskos, citrinpipirių, pipirų)
Salotos lapų
50 g. sūdytos/rūkytos lašišos
Ikrų (nebūtina)
2 kiaušinių
Šlakelio obuolių acto/citrinų sulčių
Eiga:
Duoną paskrudiname skrudintuvėje arba orkaitėje. Avokadą sutriname kartu su prieskoniais ir smulkiai pjaustytu raudonuoju svogūnu. Avokado masę tepame ant paskrudintos duonos, uždedame salotos lapus bei supjaustytą lašišą.
Į puodą su verdančiu vandeniu įpilame obuolių acto ar citrinų sulčių, beriame druskos ir įmušame kiaušinius. Verdame ne ilgiau nei 6 minutes, kad kiaušinių tryniai būtų skysti (nebent nemėgstate skysto kiaušinio trynio).
Išvirus kiaušiniams, juos dedame ant lėkštutės, kurioje patiestas popierinis rankšluostis, nusausiname kiaušinius ir dedame juos ant skrebučių. Ant viršaus beriame prieskonius bei ikrus.
Skanaus!