Čirviniai blynai

Reikės:

350 g. miltų

4 kiaušinių

200 ml. riebios, 36% grietinėlės

200 ml. pieno

50 g. cukraus

50 g. sviesto

2 a. š. vanilinio cukraus

Žiupsnelio druskos

Aliejaus kepimui

Pagardams:

Mėgstamų uogų

Cukraus pudros

Kondensuoto pieno

Eiga:

Kiaušinius išplakame kartu su druska bei cukrumi. Pilame grietinėlę, beriame miltus ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Supilame pieną ir išlydytą sviestą, viską dar kartą išmaišome. Tešla turi būti gana tirštos konsistencijos.

Labai gerai įkaitiname keptuvę, patepame ją sviestu ar aliejumi ir pilame po mažą samtelį tešlos. Ką tik iškepę blynai būna traškūs, o pastovėję suminkštėja.

Patiekiame blynelius su mėgiamomis uogomis, cukraus pudra bei kondensuotu pienu.

Skanaus!