Čirviniai blynai
Reikės:
350 g. miltų
4 kiaušinių
200 ml. riebios, 36% grietinėlės
200 ml. pieno
50 g. cukraus
50 g. sviesto
2 a. š. vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
Aliejaus kepimui
Pagardams:
Mėgstamų uogų
Cukraus pudros
Kondensuoto pieno
Eiga:
Kiaušinius išplakame kartu su druska bei cukrumi. Pilame grietinėlę, beriame miltus ir viską gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Supilame pieną ir išlydytą sviestą, viską dar kartą išmaišome. Tešla turi būti gana tirštos konsistencijos.
Labai gerai įkaitiname keptuvę, patepame ją sviestu ar aliejumi ir pilame po mažą samtelį tešlos. Ką tik iškepę blynai būna traškūs, o pastovėję suminkštėja.
Patiekiame blynelius su mėgiamomis uogomis, cukraus pudra bei kondensuotu pienu.
Skanaus!