Salotos su krevetėmis
Reikės:
Salotų mišinio
150 g. krevečių
Ghee sviesto/aliejaus
Skiltelės česnako
Kelių pomidoriukų
1 poro
1 raudonojo svogūno
Kaparėlių
1 avokado
Šiek tiek fetos sūrio
Šiek tiek mocarelos sūrio
Druskos, pipirų, žolelių
1 agurko
Padažui:
15 g. alyvuogių aliejaus
1 a. š. medaus
Druskos, pipirų, žolelių
Citrinos sulčių/acto
Skiltelės česnako
Eiga:
Ruošiame krevetes: įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ar aliejaus ir apkepame krevetes, išvoliotas mėgstamuose prieskoniuose, įspaudžiame česnaką. Kol krevetės kepa, supjaustome daržoves ir sumaišome jas su salotų mišiniu. Salotas serviruojame gilioje lėkštėje, šalia tiekiame krevetes, mocarelą, fetos sūrį bei kaparėlius. Gaminame padažą: į nedidelį dubenėlį įspaudžiame česnako skiltelę, visus likusius padažo ingredientus dedame į dubenėlį ir viską sumaišome. Jei medus labai tirštas, galime jį pašildyti, kad suskystėtų. Šiuo padažu apšlakstome salotas.
Skanaus!