Trinta pomidorų sriuba

Reikės:

6-7 pomidorų

1 svogūno

0,5 česnako galvutės

400 ml. kokosų pieno

Alyvuogių aliejaus

Mėgstamų prieskonių

Skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse

200 ml. mėgstamo sultinio

Tarkuoto sūrio

Itališkos duonos

Eiga:

Pomidorus ir svogūnus supjaustome skiltelėmis, nulupame česnaką ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sultinį užpilame verdančiu vandeniu. Į puodą įpilame šlakelį aliejaus, sultinį, dedame konservuotus pomidorus bei pilame kokosų pieną. Pakaitiname, kol užvirs ir dedame iš orkaitės ištrauktus pomidorus, svogūnus ir česnaką. Viską gerai išmaišome, paverdame dar kelias minutes ir sutriname elektrinio trintuvo pagalba iki vientisos masės. Sriubą pagardiname tarkuotu sūriu ir mėgaujamės su itališka duoda.

Skanaus!