Trinta pomidorų sriuba


Reikės:
6-7 pomidorų
1 svogūno
0,5 česnako galvutės
400 ml. kokosų pieno
Alyvuogių aliejaus
Mėgstamų prieskonių
Skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse
200 ml. mėgstamo sultinio
Tarkuoto sūrio
Itališkos duonos
Eiga:
Pomidorus ir svogūnus supjaustome skiltelėmis, nulupame česnaką ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pagardiname prieskoniais ir kepame apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sultinį užpilame verdančiu vandeniu. Į puodą įpilame šlakelį aliejaus, sultinį, dedame konservuotus pomidorus bei pilame kokosų pieną. Pakaitiname, kol užvirs ir dedame iš orkaitės ištrauktus pomidorus, svogūnus ir česnaką. Viską gerai išmaišome, paverdame dar kelias minutes ir sutriname elektrinio trintuvo pagalba iki vientisos masės. Sriubą pagardiname tarkuotu sūriu ir mėgaujamės su itališka duoda.
Skanaus!