Sveikuoliškas sūrio pyragas

Reikės:

600 g. kreminės varškės

200 g. graikiško jogurto

Saldiklio

150 g. becukrių sausainių (rasite maisto prekių parduotuvės diabetikų skyriuje)

50 g. kokosų aliejaus

200 g. becukrio džemo (galite susitrinti uogas kartu su saldikliu, jei neturite pirktinio becukrio džemo)

5 v. š. želatinos

Šviežių uogų dekoravimui

Eiga:

Paruošiame kepimo formą (manoji buvo 22 cm. skersmens), ant dugno patiesiame kepimo popierių. Gaminame pagrindą: sutriname sausainius iki miltų konsistencijos, ištirpiname kokosų aliejų ir gerai sumaišome jį su sausainiais. Sausainių masę dedame į kepimo formą, rankomis gražiai viską išlyginame, prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą. Kremo paruošimas: sumaišome varškę, jogurtą ir saldiklį. 3 v. š. želatinos ištirpiname atskirame dubenėlyje (kaip tinkamai paruošti želatiną, rasite instrukcijoje ant pakuotės), pilame į varškės masę, gerai išmaišome ir pilame ant jau sustingusio sausainių pagrindo. Dedame į šaldytuvą bent valandai, kad kremas pakankamai sustingtų. Džemą kartu su 2 v. š. želatinos pakaitiname ant silpnos ugnies, kad želatina išbrinktų. Pilame džemą ant varškės masės ir palaukiame apie 30 min., kol džemas sustings. Tuomet pyragą galime puošti šviežiomis uogomis.

Skanaus!